Zoveelste belofte gebroken: weer hogere prijzen voor De Lijn

donderdag 22 oktober 2015

“Na 2015 geen prijsstijgingen meer bij De Lijn, beloofde Ben Weyts. En kijk nu! Wie vanaf 1 februari 2016 een abonnement of een dagpas van De Lijn koopt, zal nog meer moeten betalen. In 2015 gingen de tarieven van De Lijn al fors omhoog. “Minister van Mobiliteit Ben Weyts breekt zijn belofte”, zegt Joris Vandenbroucke, sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement. “Die had verzekerd dat er geen prijsstijgingen meer zouden volgen. En kijk nu.”

De abonnementen en de dagpassen bij De Lijn worden in februari duurder. Vooral abonnementen van 1 of 3 maanden stijgen fors. Volgens de Vlaamse regering en minister van Mobiliteit Ben Weyts is een nieuwe prijsverhoging nodig om onder meer de inflatie op te vangen.

Daarmee breekt de minister zijn eerdere belofte. Joris Vandenbroucke: “Na de forse stijgingen van vorig jaar had de minister nochtans beloofd om de prijzen niet meer op te trekken. En kijk nu. Dit is geen indexering, dit is gewoon weer een forse prijsverhoging. En deze nieuwe tariefverhoging treft vooral mensen die niet in één keer een jaarabonnement kunnen betalen.”

tariefdelijn


Nieuws

Vlaanderen

Vlaamse regering is gefixeerd op cijfers en heeft geen oog voor de mensen

sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke heeft de Vlaamse regering van antwoord gediend na de Septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois. In zijn toespraak in het Vlaams parlement benadrukte Joris Vandenbroucke dat de onrust alleen maar is toegenomen.

Ondernemen

Winst voor spaarder, niet enkel voor grootbanken

De discussie over de investeringsagenda’s woedt volop. Het is wachten op verduidelijking van de Europese begrotingsregels, maar dat staat investeringen die onmiddellijk kunnen gebeuren, niet in de weg. Daarom lanceert voorzitter John Crombez een nieuw voorstel: laat spaarders investeren in scholenbouw en rusthuizen en laat ze mee delen in de winst.

Mobiliteit

Treinreizigers voorop met spoorplan van sp.a

Meryame Kitir en David Geerts lanceerden dinsdag een reeks maatregelen om de NMBS performanter en vooral aantrekkelijker voor reizigers te maken. “Met ons plan willen we de treinreiziger vooruit helpen en de nieuwe spoorbaas een paar frisse ideeën bieden om het spoor opnieuw aantrekkelijk te maken”, aldus Meryame Kitir en David Geerts.