Mechelen is een fijne stad. Onze stad is eigenzinnig, mooi en compact. Een prachtig historisch centrum en levendige wijken met veel troeven. Maar onze stad wordt vooral gemaakt door de mensen die er wonen.

Door de initiatieven van mannen en vrouwen, jong en oud, die weten wat hun buurt nodig heeft. Positieve projecten en ideeën die Mechelaars samen brengen, een buurt of straat verbeteren, krijgen onze steun. We zetten er onze schouders onder en maken onze stad nog beter. We steken ook zelf de handen uit de mouwen. Denk maar aan het Mercado- initiatief waarmee we de Oude Vleeshalle nieuw leven inblazen of de inzameling van tweedehands kledij via de Empty Shop waarbij we kleding een nieuwe, waardevolle bestemming geven.

We zijn echter niet blind voor wat er beter kan én moet in onze stad. Want ook achter ogenschijnlijk mooie façades kunnen ernstige problemen schuil gaan. De armoede in Mechelen stijgt, alleenstaanden worstelen steeds vaker om rond te komen, een betaalbare huurwoning vinden is quasi onmogelijk, … We kaarten problemen aan zonder ze te verbloemen en zoeken samen naar oplossingen. We zetten er onze schouders onder en maken onze stad nog beter. Daar kunnen we samen voor gaan.

Vragen of opmerkingen? 

Contacteer ons op info@jijmaaktmechelen.be of 015/65.89.54