"In 2018 zal de Halse sp.a-afdeling 125 jaar bestaan” vertelt  Marc Snoeck.

“Dit betekent concreet dat de eerste sporen om een socialistische partij op de been te krijgen dateren van 1893.  Dat is bijzonder vroeg, want dat is maar 8 jaar na de oprichting van de BWP op nationaal gebied.

Deze 1 mei viering is dan ook de aftrap van een feestjaar dat volgend jaar zijn apotheose zal kennen met een heuse viering en tentoonstelling.  Maar meer daarover later. Op 1 mei vinden er, als startmoment, een aantal optredens plaats op het Oudstrijdersplein, het plein voor het stadhuis."

“Het wordt een heuse familiehappening,” vertelt Bertrand Demiddeleer, voorzitter van de partij.  “Voor de kinderen zal er een molen staan en is er, voor de eerste keer in onze streek,  het optreden van De Bende.  Dat is de band rond Joyce Bullens, bekend van VTMKzoom en Studio 100TV en Lisa Michiels bekende youtubster en finaliste van ‘K3 zoekt K3’. Ze treden op om 14u. De headliner is echter Gene Thomas om 17u.”

Gene Thomas hoeft geen introductie meer.  Bekend van X-Session en van heel wat nummer 1 hits en TV-programma’s.  De man brengt nummers van eigen werk.  Een van onze grootste Vlaamse artiesten.

“We hebben ook aan ons plaatselijk talent gedacht.  Zo komt Basement Noises een band met leden uit Halle en Lembeek die aan een serieuze opgang bezig is het plein in vuur en vlam zetten tegen 15u30.  En we eindigen om 18u30 met een van de beste cover- en ambiancebands uit de streek: Moelparkee.  Dat wordt een serieus feestje als aflsuiter”, aldus de voorzitter.

Naast de optredens zijn er ook allerlei exotische- en andere eetstandjes en kan er gezellig een pintje of andere drank genuttigd worden en tussen de optredens door kan men genieten van een paar dansoptredens, onder andere van de Boliviaanse gemeenschap uit Halle. Wie vragen heeft over de groepsaankopen voor goedkopere energie zal er eveneens aan een standje terecht kunnen en ook de mensen van Pajopower kunnen er de nodige uitleg verschaffen.

“Het wordt kortom een all-in feest waar iedereen iets naar zijn gading kan vinden.  En bovendien is de toegang volledig gratis” vult Bertrand Demiddeleer nog aan.