1 mei is in Ronse niet ongemerkt voorbijgegaan. Met een optocht, een actie en toespraken van ABVV en sp.a werd het een voormiddag vol strijd. Curieus en Linx+ verzorgden in de namiddag dan het muzikaal feest 'Music Mayday'.


Centraal thema in de voormiddag was de zorg. De toespraken van Didier Verdockt en Kurt De Loor maakten duidelijk dat het uitblijven van investeringen in infrastructuur en het verder afknotten van de pensioenen, zorgen de regeringen ervoor dat woonzorgcentra stilaan onbetaalbaar worden. Deze situatie zal des te voelbaarder worden in Ronse waar het bestuur heeft besloten om alle stedelijke zorgdiensten te verkopen aan één private partner.  De vakbonden en sp.a voeren al maanden een verbeten strijd tegen deze privatisering die de betaalbaarheid en de kwaliteit van de zorg in Ronse ernstig in gevaar brengen. De vele verhalen in de pers over private zorgdiensten die georganiseerd worden als bandwerk, spreken boekdelen.

Daarom hebben op 1 mei heel wat Ronsenaars met pleisters een hartje geplakt op het stadhuis. de boodschap was duidelijk: wij willen zorg met een hart en niet zorg met een chronometer. Een zorg die de Ronsenaars dient en niet een zorg die aan de Ronsenaars verdient.


Na de optocht gingen militanten van sp.a, ABVV en Bond Moyson gezellig samen eten om in de namiddag te kunnen genieten van 'Music Mayday'. De muziekwedstrijd voor lokaal talent georganiseerd door Curieus en Linx+. De bands VONK, KALF, Voodoo Shop en Ampersand gaven het beste van zichzelf. Curieus voorzitter Julien Vandenhoucke zag dat de aanwezigen, ondanks de koude wind, zeer enthousiast waren en de horeca de hele namiddag op volle toeren draaide. Een mooi resultaat voor een eerste editie. Finaal stemde het publiek de mannen van KALF naar de overwinning. Zij ontvangen de geldprijs van 500 euro waarmee de organisatoren graag hun schouders zetten onder het jong muzikaal geweld.