De sportcluster die de Stad Gent in de Gentbrugse Meersen ontwikkelt, vangt een subsidie van 939.252 euro van de Vlaamse Overheid.

In september 2017 vond de eerste ronde van de nieuwe subsidieaanvraag 'Bovenlokale Sportinfrastructuur in Vlaanderen' plaats. Een uitgelezen kans voor de nieuwe sportsite in de Gentbrugse Meersen: de Sportdienst en Farys sloegen de handen in elkaar voor de opmaak van een dossier.

Het dossier behaalde een uitstekende score van 78% en kreeg 939.252 euro subsdies toegewezen. In totaal werden 44 sportinfrastructuurprojecten in Vlaanderen geselecteerd en werd een totaalbedrag van 20 miljoen euro uitgekeerd.

107.873 m² sportplezier
Schepen van sport Resul Tapmaz: 'In de groenpool Gentbrugse Meersen wordt een sportcluster voorzien die aansluit bij de bestaande sportaccommodaties. In de nieuwe sportcluster worden verschillende clubs uit Gent geherlocaliseerd en gegroepeerd. De waardering van het project is op zijn plaats: het wordt een prachtige sportcluster met bovenlokale uitstraling.'

 'De nieuwe sportsite wordt één groot attractief hedendaags sportpark met ruimte voor voetbal, recreatief voetbal, voetbal met boarding, korfbal, baseball, softbal, cricket, een finse looppiste, een BMX-parcours, street work-out en schutters op doel.
Sportclubs VSV Gent, Neerlandia, Ghent Knights, Arcadians Cricket Club, Gent Cricket Club en de Gentse Doelschutters zullen er hun plaats krijgen. De oppervlakte van het totale sportcentrum bedraagt 107.873 m². Een gemeenschappelijke kantine met kleedruimtes wordt in de toekomst voorzien.'

Timing
Het project bevindt zich momenteel in de gunningsfase met het evalueren van de offertes van de verschillende aannemers. De start van de werken is voorzien in het voorjaar 2018, de velden zullen allemaal bespeelbaar zijn in het voorjaar 2019. Dit vooruitstrevende project wordt gerealiseerd door een samenwerking tussen de Sportdienst van de Stad Gent en Farys.