Het bedrijf Dienstenthuis in Mechelen krijgt er de komende vier jaar 100 nieuwe voltijdse jobs in de sociale economie bij. Hiervoor trekt Vlaams minister van Sociale Economie Kathleen Van Brempt de komende vier jaar 660.000 euro uit.

De minister kondigde dit nieuws aan toen ze, vandaag dinsdag 28 augustus, samen met schepen Caroline Gennez een werkbezoek bracht aan Dienstenthuis in Mechelen. Dienstenthuis  Mechelen CVBA voorziet in de thuishulp aan particuliere klanten binnen het systeem van de dienstencheques. Op 7 maart 2005 gingen we van start in Mechelen. Na 2,5 jaar stelt Dienstenthuis dagelijks een 250-tal thuishelpers te werk bij particuliere klanten in de regio Mechelen-Lier.
 
Als erkend invoegbedrijf creëert Dienstenthuis voortdurend volwaardige jobs, met speciale aandacht voor  kansengroepen op de locale arbeidsmarkt.
 
Het gaat om jobs van onbepaalde duur voor mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt. Minister Van Brempt: “Kortgeschoolden, herintreders, langdurig werkzoekenden,… krijgen via die jobs nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Onder meer door een intensieve opleiding en begeleiding op de werkvloer.”
 
Ook schepen van Werk en Economie Caroline Gennez is zeer tevreden met de nieuwe jobs voor Mechelen : "Deze nieuwe jobs zullen ons helpen om de Mechelse werkloosheid nog verder te laten dalen. Bovendien beantwoorden ze tegelijkertijd aan de reële vraag van veel gezinnen naar huishoudelijke hulp  en komen ook tegemoet aan een betere combinatie werk en gezin." 
 
Tot nu toe had Dienstenthuis 250 mensen in dienst (120 voltijdse jobs) waaronder 100 invoegwerknemers ( 50 voltijdse jobs). De toekenning van de 100 extra voltijdse jobs betekent dus in de praktijk dat het aantal invoegwerknemers bij Dienstenthuis, in de loop van de komende 4 jaar, zal toenemen met 200.
 
Dit is niet alleen goed nieuws voor de werkzoekenden in de regio, maar ook voor de gezinnen die meer en meer gebruik willen maken van dienstencheques voor huishoudelijke hulp en/of strijkwerk. De nieuwe mensen die Dienstenthuis nu kan aannemen, kunnen aan die vraag beantwoorden. De levenskwaliteit van die gezinnen stijgt dan aanzienlijk.

Meer info:
Steve D’Hulster, woordvoerder van minister Van Brempt, tel 02 552 63 69 of gsm 0495 21 56 69
 
Griet De Ceuster, kabinet Caroline Gennez, 015 297 591
 
Rudi Vertommen, afgevaardigd bestuurder Dienstenthuis Mechelen, tel 015/76 26 60 of gsm 0475 93 85 80