Onder een stralende winterzon aan een helderblauwe hemel, maar met een schrale noordoostenwind, werd op zondag 25/02/2018 de 10de editie van de Omloop van het Hageland voor dames elites gereden.

Deze internationale UCI-wedstrijd is de eerste wedstrijd in het regelmatigheidscriterium van de Lotto Cycling Cup voor dames. Onze mooie gemeente was al voor de 10de keer gastheer voor deze wedstrijd die al een serieuze internationale weerklank heeft gevonden, en dat was ook te zien aan het internationale deelnemersveld. Zowel de Nederlandse wereldkampioene Chantal Blaak als onze nationale kampioene Jolien D’hoore (die vorig jaar deze wedstrijd voor de 2de keer won) stonden aan de start, net als het gerenommeerde Sunweb Team uit Nederland en andere internationale gereputeerde damesteams.

Deze wedstrijd ging van start met één grote ronde van 53 km door het mooie Hageland, waarna er nog 6 rondes van 13 km werden gereden op het plaatselijke parcours, met telkens de beklimming van de Roeselberg als scherprechter.

Na enkele schermutselingen in de plaatselijke rondes viel de beslissing pas bij de laatste beklimming van de Roeselberg. Daar deed het team van Sunweb de boel ontploffen, en ging Ellen van Dijk er alleen van door. Ze hield in de open velden knap stand tegen een jagend peloton. Ellen van Dijk finishte solo met een 10-tal seconden voorsprong op Chloë Hosking die in een millimeterspurt Jolien D’hoore naar de 3de plaats verwees.

Dat Ellen van Dijk een naam is in het internationale dameswielrennen mag blijken uit het feit dat zij in 2013 wereldkampioene werd in het tijdrijden, en ook in 2016 en 2017 werd zij Europees kampioene in diezelfde discipline, dus een mooie naam op de erelijst in Tielt-Winge.

Zowel onderweg als op het plaatselijke parcours waren onze sp.a-leden talrijk aanwezig en genoten ook van een mooie wedstrijd.

Schepen van Sport Filip Broos (sp.a) en gedeputeerde van Sport van Vlaams-Brabant Marc Florquin (sp.a) mochten de dames op het podium feliciteren en geschenken aanbieden.