Bright Brussels, het Brusselse lichtfestival lokte deze week meer dan 120.00 bezoekers,  dat geven Brussels minister Pascal Smet en minister-president Rudi Vervoort op de laatste avond van het festival mee. 

Van 22 tot 25 februari konden Brusselaars en bezoekers 11 verschillende lichtinstallaties, ontworpen door internationale kunstenaars of -collectieven, in het centrum van de stad bewonderen.

Bright Brussels zette de Begijnhof-, Kaaien- en Dansaertwijk, niet alleen figuurlijk in de spotlights, het festival vormde ook een mooie gelegenheid voor bezoekers uit alle windstreken om de verschillende wijken en verborgen parels zoals het Begijnhofplein te ontdekken.  

Op initiatief van Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken en Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest leidde visit.brussels dit lichtfestival in het hart van de Europese hoofdstad in goede banen.

Meer dan 120.000 bezoekers trotseerden de kou.

“We zijn blij dat zoveel Brusselaars en  bezoekers deze tweede editie konden smaken. We vonden de juiste formule met het verhuizen van het parcours naar het centrum. Hierdoor kwamen de installaties nog beter tot hun recht. Uiteraard nemen we ook enkele aandachtspunten meer naar de editie van volgend jaar. Zo moet het parcours autovrij worden, denk ik, zodat het aangenamer en veiliger genieten is. Daarnaast moeten we ook bekijken hoe we het verkeer op de kruispunten vlotter kunnen laten verlopen,” aldus Pascal Smet.

"Ik ben erg blij te kunnen vaststellen dat Bright nog meer mensen kon verleiden dan vorig jaar. Deze editie was een echt succes. Gedurende het hele weekend gaf het festival de kans aan Brusselaars en bezoekers om de authentieke en gezellige wijken, waar ooit de oude haven van Brussel zich bevond, in een ander licht te ontdekken," aldus minister-president Rudi Vervoort.

Ook de handelaars van de wijk zijn erg tevreden met het resultaat. Marc Withofs, voorzitter van handelaarsvereniging “Bruxelles Port de Mer” die de handelaars en bewoners van de Vismarkt vertegenwoordigt:

“De restaurants op de Vismarkt waren helemaal volzet op vrijdag- en zaterdagavond. We kijken met ongeduld uit naar de volgende editie.”

Afspraak volgend jaar voor een nieuwe editie van Bright Brussels, Festival of Light. Om dit event volgend jaar nog meer te versterken zullen bedrijven en ondernemingen de mogelijkheid krijgen installaties te financieren. Een oproep hiervoor zal vanuit visit.brussels gelanceerd worden. 

Meer informatie op bright.brussels.