Vanaf vrijdag 25 november – precies een maand voor Kerstmis – ontsteekt Leuven haar feestverlichting. De kerstverlichting is dit jaar volledig vernieuwd, om de feeërieke winterperiode in de stad nog gezelliger te maken.

De eindejaarsperiode is voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar. “Ook voor de Leuvenaars is dat zo”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets. “De gezellige kerstmarkt, het foodtruckfestival op Den Bruul, onze Wintertuin op de Grote Markt… Maar de kerstperiode zou niet compleet zijn zonder feestverlichting.”

Op vraag van de handelaars wordt de feestverlichting wat vroeger aangestoken. “Vrijdag 25 november organiseert de handelsvzw Liefst Leuven haar jaarlijkse shoppingavond. Extra feestelijke verlichting zal die avond alleen maar aangenamer maken. Toevallig is het dan ook exact een maand voor Kerstmis”, aldus Robbeets.

De nieuwe kerstverlichting, bestaande uit 1,5 miljoen lichtjes zal in verschillende straten, bomen en verlichtingspalen hangen. Ook het stadskantoor, het stadhuis en de universiteitsbibliotheek worden extra feestelijk belicht. “De verlichting op het historische stadhuis is bovendien aangepast aan de prachtige Wintertuin, die vanaf 7 december de Grote Markt inkleedt”, zegt Robbeets.

Alle verlichting bestaat uit LED’s en zal gedoofd worden om middernacht, om energie te besparen. Op maandag 9 januari 2017 wordt de verlichting weer gedoofd.