Wanneer de langstlevende partner overlijdt en bij zijn eerder overleden partner wil bijgezet worden, dan kan dit vandaag in Heist-op-den-Berg niet. Althans niet voor diegenen die geen concessie  (langdurige huur op 40 jaar) nemen. Sp.a-gemeenteraadslid David Geerts vindt dit onaanvaardbaar.

Het huidige begrafenisreglement bepaalt  dat er slechts één kist per graf mag begraven worden en dat er maar één urne per nis mag gezet worden.

Sp.a-gemeenteraadslid begrijpt dat dit een logisch reglement is voor begraving in volle grond. Voor een urne is dit echter onlogisch.

David Geerts: “Ik ken een aantal gevallen waar de langstlevende partner na zijn of haar crematie wil bijgezet worden bij zijn of haar overleden partner. Dit wordt echter geweigerd in Heist-op-den-Berg. Tenzij men een langdurige concessie neemt. Dit kost echter 555 euro per persoon, dus 1110 euro voor een koppel. Dit is onaanvaardbaar. Ik dacht dat in de dood iedereen gelijk was. Maar blijkbaar heb ik me vergist en is dit alleen voor diegenen die het kunnen en willen betalen.”

Geerts heeft gisteren op de gemeenteraad deze discussie gestart en zal volgende maand een aanpassing van het reglement voorstellen. Hopelijk volgen de andere raadsleden.