De stad Mechelen heeft niet alleen de ambitie om uit te groeien tot de meest kindvriendelijke stad in Vlaanderen, maar ook om een bruisende stad te worden voor alle jongeren. Jongeren moeten de kans krijgen zich ten volle te ontplooien in onze stad met een aangepast aanbod met voor elk wat wils. Het Jeugdcentrum Metteko speelt hierbij een centrale rol als uitvalsbasis voor vele jongerenactiviteiten. Om de festiviteiten voor het tweejarig bestaan van de Metteko aan te kondigen wordt door de jeugddienst op een ludieke manier promotie gevoerd bij de scholen.

Van maandag 7 april tot vrijdag 18 april toert de jeugddienst langs de verschillende Mechelse scholen om de activiteiten voor de viering van het tweejarig bestaan van het Jeugdcentrum aan te kondigen. Met flyers en bananen zal de jeugddienst samen met de preventiedienst het tweejarig bestaan promoten van jeugdcentrum Metteko. De bananen staan hierbij symbool voor de Metteko, eens Mechels dialect voor aap. En laat het logo van het Jeugdcentrum nu net een aap zijn.
 
Het weekend van 16, 17 en 18 mei wordt volop gevierd met een zeer straffe affiche. Op vrijdag wordt het startschot gegeven met een Dj-contest en Dj-sets van o.a. Buscemi en Sebastian Häld. Zaterdag kan iedereen deelnemen aan verschillende workshops, worden er films gedraaid en komen Hong Kong Dong en Tripoli optreden. Op zondag organiseert het jeugdwerk een café met o.a. een stand-upoptreden van Philippe Geubels (de Colruytman).
 
Na het weekend start de uitbouw van een vrijwilligerswerking waaraan iedereen kan meedoen die graag iets wil organiseren in JC Metteko.