sp.a nationaal investeert in talent via de sp.academy om hen voor te bereiden op een lange termijn politiek engagement bij sp.a. Zo wordt er een  talent pool voor de verkiezingen van 2018, 2019 en 2024 en voor de werking van de partij gecreëerd. Uit onze afdeling Turnhout werden zelfs 2 talenten geselecteerd! Onze lijsttrekker voor 2018, Hannes Anaf en onze voorzitter, Kelly Verheyen.

Hannes Anaf:  "Toen ik vernam dat sp.a met een academy zou starten, heb ik me meteen kandidaat gesteld. Je krijgt immers niet vaak de kans om een doorgedreven politieke training te volgen. Ik heb er echt veel aan gehad en het was ook ideaal om mijn netwerk binnen de partij nog verder uit te bouwen!"

Het programma is opgevat als een reeks waarin de verschillende facetten van de politiek aan bod

Komen. Inhoudelijke sessies, bijvoorbeeld over economie of welzijn, wisselen af met communicatietrainingen en met het organiseren of implementeren van beleid. Een pittig parcours dus!

Kelly Verheyen: “Wat politiek anders maakt dan andere jobs is het leven in de schijnwerpers. Je moet inspirerende speeches kunnen geven, schitteren in debatten met andere politici, je moet de pers te woord staan voor krant, radio en TV. En dat ook op thema’s die nieuw voor je zijn. Eigenlijk is dat allemaal niet zo evident. Dus ik ben heel blij dat ik een stevige communicatietraining krijg op de sp.academy!”

Alle deelnemers aan de sp.academy worden ook na het traject begeleid door sp.a nationaal.