[image] Op de afsluitende kiesmeeting in Brussel werden de affiches voorgesteld die duizenden Vlamingen de voorbije weken zelf gemaakt hebben via onze website. Met de affiche steunen ze allemaal dezelfde boodschap: 'We moeten weer vooruit'. "En tussen nu en zondag willen we nog eens vele duizenden Vlamingen overtuigen. Want uw stem maakt een verschil. Ja, uw stem voor sp.a is nodig. Zeg neen aan het conformisme van rechts. Zeg ja aan de toekomst."

De voorbije weken maakten duizenden Vlamingen een affiche aan via onze website. Vandaag werden 2000 van die affiches voorgesteld in een grote mozaïekvorm, die bijna het hele Spanjeplein in Brussel bedekte.

Johan Vande Lanotte trapte de kiesmeeting af. "In deze kiesstrijd hebben we veel gehoord over BHV, over besparingsplannen, maar we hebben te weinig gehoord over de toekomst van onze jongeren. Daar maken wij het verschil. Wij willen elke jongere uitzicht op werk geven. Jongeren wachten niet vrijwillig op een uitkering, maar verlangen naar een werkervaring."

POSTERS

 

In mijn toespraak bedankte ik al deze mensen en de honderden militanten die de voorbije weken intens campagne gevoerd hebben en ik maakte meteen ook nog eens de inzet van de verkiezingen duidelijk. "De verkiezingen gaan over de toekomst van onze welvaart, ons geluk, ons land. Zondag wordt er beslist over uw job, uw pensioen, uw belastingbrief, uw rekening voor energie, dokter en medicijnen. De inzet van deze verkiezingen is niet alleen communautair. De crisis van de banken, de crisis van de bedrijven, de crisis van de begroting, de crisis van de werknemers gaat niet weg als we BHV splitsen."

De inzet van deze verkiezingen is vooral sociaal-economisch. "Het gaat er niet over óf we gaan besparen maar hóe we gaan besparen. Door los en niets ontziend het mes erin te zetten, zoals de rechterzijde voorstelt? Of door niet alleen op de uitgaven maar ook op de inkomsten te werken, zoals wij voorstellen: de strijd tegen de fiscale fraude te verhogen, de notionale interestaftrek verminderen, en de monopoliewinsten van Suez terug te vorderen. De inzet van deze verkiezingen is niet óf we gaan besparen maar wel wie dat het meest zal voelen? Zullen het de verplegers, de leraars, de jonge schoolverlaters, de ontslagen vijftigers, de arbeiders en de bedienden, zijn? Of zullen het ook diegenen zijn die het geld hebben om boekhouders en fiscalisten te betalen?"

Daarom wil ik de strijd tegen de strijd tegen de fiscale fraude hard aanpakken. "De strijd tegen alle vormen van fraude en profitariaat is een belangrijke sociale uitdaging". Wie fraudeert bedriegt niet zomaar een anonieme overheid, wie fraudeert, steelt van zijn buurman. Daarom wil ik - zonder dat het totaal aantal personeelsleden bij financiën stijgt ­ de pakkans verhogen."

POSTERS