Woensdag 28 juni 2017 vierde Popeiland haar 20ste verjaardag. Net iets meer dan 10 000 bezoekers zakten af naar het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Het voorspelde slechte weer werd verdreven bij de eerste muzieknoten.

Ons popfestival dat voornamelijk gericht is op kinderen blijft het goed doen. Naast een hoofdpodium met heel wat populaire hedendaagse artiesten, wordt er voorzien in randanimatie op het domein. Na de examens kunnen heel wat kinderen wat stoom aflaten en genieten van het evenement, een succesformule zo blijkt, aldus gedeputeerde Hertog.

Popeiland is een festival dat vooral jongeren tussen 6 en 14 jaar aanspreekt afkomstig uit de provincie Oost - , West – en Zeeuws Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams – Brabant.  Het bakvissenfestival is voorzien op het eiland van de klaverbladvijver op het provinciaal domein.

Tenslotte betreft het hier een gehoorvriendelijk festival. Voor kinderfestivals raadt men aan om categorie 2 ( klasse 2) te hanteren, enerzijds is het gehoorvriendelijk voor de kinderen maar anderzijds toch voldoende geluid voor een open lucht optreden. De organisator is verantwoordelijk voor de metingen. Het eigen personeel voert de geluidsmetingen uit.