Vorige week vrijdag, 29 oktober 2017 namen maar liefst 490 lopers deel aan “Loop je te Gek?!” Niet alleen personeelsleden en patiënten uit PZ Sint-Annendael, maar ook bewoners uit de stad Diest en loopliefhebbers uit de omgeving. Sporten brengt mensen samen en is gezond voor lichaam en geest. Met de Demersporthappening probeert de sportraad zo veel mogelijk Diestenaars aan het lopen te krijgen. 

“De avondloop kende een enorm succes. In vergelijking met de vorige edities, namen er dit jaar veel meer mensen deel. Sport begint meer en meer een plaats te krijgen in het dagelijks leven van de Diestenaar. Ik kijk alvast uit naar de opkomst van de volgende editie en hoop dat iedereen, met of zonder psychische problemen, blijft sporten”, zegt Murat Celik, schepen voor sport.

Overdag liepen er 2.000 leerlingen uit de basisscholen van Diest al hun jogging. ’s Avonds kon je kiezen tussen vier afstanden (1km, 3km, 6km en 9km). Het startschot werd gegeven op de Grote Markt en het parcours liep door het stadcentrum en over de citadel. De lopers kregen bij aanvang een Goodiebag met o.a. een drankbon en werden nadien opgewacht in de zaal Ons Tehuis op de Kaai waar de avondloop feestelijk werd afgesloten met een prijsuitreiking.