Sinds de oprichting van de Pamperbank Koekelare in 2013 hebben wij reeds 3000 luiers herverdeeld aan kwetsbare gezinnen.  De pamperbank kwam er op initiatief van de OCMW-raad van Koekelare en voorzitter Stijn Ramboer en gebeurt in samenwerking met de Samen Sterker die het project over de verschillende Vlaamse gemeente wil uitrollen. 

Concreet vragen we aan al onze inwoners om hun luieroverschotten binnen te brengen in één van de vijf inzamelpunten in onze gemeente: het Sociaal Huis, het gemeentehuis, de buitenschoolse kinderopvang De Buidel, lagere school De Negensprong, lagere school De Lettertuin. Alle maten en merken, grote of kleine aantallen zijn welkom!  Mensen die geen luieroverschotten hebben, maar toch hun steentje willen bijdragen kunnen terecht in het Sociaal Huis waar een PAMPERKAART kan worden aangekocht. Hierbij schenkt u een pakket van 25 luiers aan de bank. 

De ingezamelde luiers zullen vervolgens door een vrijwilliger in het Sociaal Huis worden verpakt in pakketten van 25 luiers die aan de doelgroep zullen worden aangeboden aan 1 EURO per pakket.