Vandaag vierde de jeugdbeweging haar 35 jarig-bestaan. Wat ooit begon als de Roodkapjes Lissewege groeide uit tot de KSJ, straks KSA!   

Als burgemeester heb ik het voorrecht om op veel plaatsen te komen en veel mensen te mogen ontmoeten. Vandaag is zo’n dag waarop ik me weer bevoorrecht voel.

Uitgenodigd worden in Lissewege is altijd fijn. Is het voor de beeldenroute of het Lichtfeest. Ik kom er graag. Ik ben vandaag ook bevoorrecht omdat ik deze KSJ – straks KSA - mag feliciteren op hun bijzonder moment.

35 jaar geleden, in 1979, startten enkele dames de Roodkapjes Lissewege op. Een kleine, maar fijne jeugdbeweging in het hart van het dorp. Niet veel later kwamen daar ook jongens bij en werd de jeugdbeweging een ksj. Nu, zoveel jaar later, worden jullie KSA, maar what’s in a name.

Om de twee weken nemen jullie een grote groep kinderen op sleeptouw, jullie laten ze proeven van het leven en leren hen al spelenderwijs heel wat bij. Ze worden vrienden, gaan samen op kamp of als ze wat ouder zijn, kunnen ze ook naar jullie succesvolle fuif (the black & white party).

Als Stad zijn wij trots op onze jeugdbewegingen, we proberen er dan ook zorg voor te dragen. Het was met veel plezier dat ik het vernieuwd lokaal vorig jaar opende, vijftien jaar na de opening van nog een ander nieuw lokaal.  

Daarnaast is er natuurlijk de site Regenboog. Ik deel jullie mening dat we als Stad deze site moeten opwaarderen. Ik laat jullie weten dat we dit aan het bestuderen zijn zodat ook Lissewege betere gemeenschapsinfrastructuur krijgt. Ik neem alvast m’n verantwoordelijkheid om dit vooruit te krijgen.

 

35 jaar KSA Lissewege