Zaterdag 14 oktober 2017 was er voor de 3de keer een fakkeltocht georganiseerd door het OCMW voor Werelddag van verzet tegen armoede, met dit jaar als centraal thema “Gezondheid verdraagt geen uitstel”, zegt OCMW-Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).

3de Fakkeltocht in Glabbeek

De fakkeltocht ging dit jaar door het dorp van Bunsbeek. Een kleine 200 personen hebben mee de optocht gedaan en velen huizen op het parcour hebben aan onze oproep gehoor gegeven en kaarsje buiten aan de deur geplaatst als teken van solidariteit met mensen in armoede.

OCMW – Raadsleden Mia Staes en Greta Duchenne (sp.a), Yvette Sterkendries en Michel Willems (dorpspartij): OCMW Glabbeek zet zich in tegen armoede en willen we bereikbaar zijn voor iedereen. We willen de drempel dan ook zo laag mogelijk houden.

Dit jaar stond de fakkeltocht in het teken van kinderarmoede in Glabbeek. De jeugdbeweging KSA Glabbeek verkocht cake en chocomelk en met de opbrengst helpen zij de kinderen uit hun vereniging die het wat moeilijker hebben. OCMW Medewerkster Anneke Flamaing heeft voor de 2de keer deelgenomen aan de dodentocht in Bornem en heeft een oproep gedaan tot sponsoring voor het goede doel. Zo heeft zij maar liefst €600,00 ingezameld voor de kansarme kinderen in Glabbeek.

OCMW – Voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) : Wij danken de KSA Glabbeek en Anneke Flamaing voor hun mooi initiatief. Als OCMW-Voorzitter ben ik enorm fier dat er in ons kleine dorp Glabbeek zo’n een groot solidariteitsgevoel heerst voor mensen in nood.