De Belgische staat gaat niet in beroep tegen het vonnis in de Beaulieuzaak. "Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar," vindt Dirk Van der Maelen (sp.a): "de vermeende fraude wordt geraamd op 400 miljoen euro. Dan moet je tot op het bot gaan. Maar als je in België op voldoende grote schaal fraudeert en dure gespecialiseerde advocaten kan betalen, ga je blijkbaar vrijuit. Dit kunnen we niet tolereren."

"Dat de Belgische staat niet in beroep gaat tegen die vonnis is een schande", zegt Dirk Van der Maelen. "Dit haalt de strijd tegen fraude onderuit. Gewone belastingbetalers worden aangepakt maar een bedrijf met een leger advocaten achter zich glippen door de mazen van het net. Dat is echt onbegrijpelijk. Door de fraude van enkelen betaalt iedereen meer."

"Ik stel vast dat ondanks het werk en de aanbevelingen van de onderzoekscommissie geen lessen werden getrokken uit het verleden. In de Beaulieu-zaak hebben dure advocaten niets anders gedaan dan het onderzoek dwarsbomen en vertragen door misbruik te maken van allerlei proceduremaatregelen." Van der Maelen roept op om snel werk te maken van de 108 aanbevelingen van de fiscale fraudecommissie. Hierin staan heel wat aanbevelingen die ons spaargeld beschermen tegen fraude. Begin met de invoering van het una-via principe." Met dat ‘una via' - systeem wordt zeer snel beslist of een fraudedossier door het gerecht of door de fiscus zal worden behandeld.