Stakeholdersforum kinderarmoede opnieuw groot succes! Samenwerken leidt tot resultaat.

Op dinsdag 14 november vond de vierde editie van het Stakeholdersforum kinderarmoede rond het thema 'samen net-werken' plaats. Heel wat partners in de strijd tegen armoede verzamelden zich  een hele dag om mee de huidige aanpak van kinderarmoede te evalueren. 

Op deze dag kregen de aanwezigen een zicht op de realisaties van het vorige groeiactieplan en werd er dieper ingegaan op het nieuwe groeiactieplan 'leren, werken en gezondheid'. Ook professor Wim Van Lancker (KU Leuven) was er bij en sprak over de vele maatschappelijke uitdagingen die er zijn en de belangrijke rol die Gent opneemt in de armoedebestrijding door een effectief armoedebeleid te voeren. Dat we in Gent dagelijks samenwerken, leidt ook tot resultaat. Want de armoedecijfers van Kind & Gezin tonen voor het derde jaar na elkaar een licht dalende trend aan in Gent in tegenstelling tot de andere centrumsteden.

In de namiddag konden de aanwezigen mee vooruitblikken en samen ideeën formuleren voor de nieuwe legislatuur. Naast het inspireren, informeren, kennis delen en input vragen was het doel van deze dag vooral om te komen tot een versterkte samenwerking in de strijd tegen kinderarmoede. Daarom konden ook allerlei organisaties hun armoedewerking voorstellen en zo kunnen we blijven leren van de vele goede voorbeelden van samenwerken en netwerken in Gent.