De Fair Trade trekkersgroep is er, tesamen met de stad, elk jaar in geslaagd aan de zes voorwaarden te voldoen om Fair Trade Gemeente te blijven (bv. aankoop duurzame produkten en duurzame consumptie, voldoende handelaars/bedrijven die meedoen, een actieve trekkersgroep, een resolutie van de gemeenteraad, lokale duurzame produktie, acties (cfr bv. de recente fair trade@work)).
We willen deze prestatie in de verf zetten. Deze lente en zomer zullen er derhalve stickers verschijnen op de fair trade borden aan onze invalswegen: '5 jaar' zal op de borden prijken.
Dit initiatief gaat mede uit van het bovenlokaal fair trade team, en zal te zien in de gemeenten die de titel van 5 jaar Fair Trade Gemeente mogen voeren. Met deze actie wil schepen van internationale samenwerking, tesamen met de trekkersgroep, ook duidelijk maken dat we een fair trade gemeente zijn en willen blijven. We zullen onze inspanningen hiervoor op peil houden en uitbreiden waar het kan.
Met deze stickers wordt mede zichtbaar dat het stadsbestuur sinds 2008 inzet op eerlijke handel, op duurzaamheid, en dat we dan ook zullen blijven doen.