Dat vonden we 10 jaar geleden ook en toen werd er gekozen voor een klassiek concert in de Sint- Antoniuskerk  van de statiewijk. Voor het  gouden jubileum gaan we voor een feestweekend dat start op vrijdag 8 september met de onthulling van een groepskunstwerk. Via een oproep in de cultuurraad konden we rekenen op heel wat creatieve handen om een zitbank te mozaieken, naar een  eveneens gezamenlijk ontwerp, waarin enkele typisch Essense  onderwerpen werden uitgebeeld.  Deze bank komt  in het park van de Oude Pastorij te staan, naast de speciaal voor deze viering geplante witte meidoorn .  Tegelijkertijd gaat ook de tentoonstelling van start van Essense kunstenaars, zowel van diegenen die aangesloten zijn bij een kunstkring als van individuele deelnemers.

Zaterdag en zondag  is de tentoonstelling doorlopend te bezichtigen.

Ook loopt er continu een powerpoint presentatie, waarin alle ingezonden artikels en foto’s  van de aangesloten  socio-culturele verenigingen,  plus de hoogtepunten uit 50 jaar Cultuurraad  te zien zullen zijn. 

Zondag 10 september  gaat op de Oude Pastorij  het (h)ART-IG toerke van start ( vanaf 10u), een soort van pruverkesroute waarvoor we de hulp hebben gekregen van Pasar.  Daarvoor moet op voorhand worden ingeschreven en kost 8 euro. De route is 27 km lang en passeert  via de buitenkunstwerken van de gemeente. Op 8 verschillende locaties  wordt u een hapje aangeboden.

Na terugkomst kunnen de fietsers nog genieten van de Verenigingenmarkt,  gezellige kraampjes en dito optredens en waar ook nog verschillende groepen  zullen gehuldigd worden. Kortom, een ideale dag om met familie en vrienden aan deel te nemen en oude bekenden te ontmoeten !

De markt start om 11uur en duurt tot 17uur. Helpende handen mogen zich nog steeds aanbieden op de Cultuurdienst ( Ann Francken).

Hopelijk hebben we het weer mee en maken we er samen een fijn en memorabel weekend van !!