‘4.139 kinderen kunnen tijdens de zomervakantie op kamp met de Stad Gent. We creëerden 492 extra plaatsen en zorgen voor 125  voorbehouden plaatsen, om zo alle Gentse kinderen de mogelijkheid op een sportieve vakantie te bieden - ook kinderen die soms moeilijk de weg vinden naar het sportaanbod tijdens de schoolvakanties’ zegt Resul Tapmaz, schepen van Gelijke Kansen, Welzijn Gezondheid en Sport. ‘We streven naar een bredere participatie en een betere afspiegeling van de stedelijke samenleving op de kampen. Vanaf de herfstvakantie start de Sportdienst ook met een eerste eigen g-sportkamp.’

Verspreiding aanbod
Het sportkampenaanbod wordt vandaag al heel ruim verspreid. Vanaf nu worden ook extra inspanningen gedaan naar partnerorganisaties die werken met kinderen die moeilijk de weg naar onze kampen vinden. Er wordt samengewerkt met IN-Gent vzw, Brede School, de brugfiguren van lagere scholen, vzw Jong en de wijkgezondheidscentra. Zo zullen zij wekelijks een overzicht krijgen van de openstaande kampplaatsen. 

Voorbehouden plaatsen
Een aantal plaatsen wordt tijdelijk gereserveerd voor inschrijvingen via deze partnerorganisaties. Het gaat in totaal over 125 plaatsen waarvoor deze organisaties in de periode tussen 19 maart en 12 juni 2016 kinderen kunnen inschrijven. De voorbehouden plaatsen worden verdeeld over alle kampen, met telkens een maximum van 6 plaatsen (maximaal 1/5de) per kamp. Alle plaatsen van dit contingent die nog vrij zijn op 12 juni 2016, worden nadien weer opengesteld. Wie op de wachtlijst staat voor dit kamp wordt verwittigd van de eventueel vrijgekomen plaats. 

Lesgevers
Via de partnerorganisaties gaan we ook op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste sportievelingen om als co-lesgever mee de kampen te begeleiden. De co-lesgevers staan in eerste instantie de lesgevers bij, maar krijgen kansen om via voldoende praktijkervaring, vorming en opleiding door te groeien tot lesgevers.

Tarieven
De prijzen voor de zomerkampen variëren van 17 tot 156 euro voor een volledige week. De precieze tarieven per kamp zijn terug te vinden in de sportkampbrochure en op de website www.stad.gent/sport
Kinderen van wie de ouders een UiTPAS aan kansentarief hebben, krijgen een korting van 80% op die kostprijs.