De 55ste editie van de jaarlijkse Druivenkoers in Overijse werd een schot in de roos. Veel volk, prima sfeer, spannend koersverloop en een lekker zomerzonnetje.

De Sportvrienden uit Overijse slagen er elk jaar opnieuw in om een aantrekkelijk deelnemersveld en een vlekkeloze organisatie uit te tekenen.

Dit was een hoogdag voor het wielrennen in onze provincie. We blijven dit bovenlokaal evenement dat vele mensen op de been brengt volop steunen. Deze wielerwedstrijd is niet alleen een promotie voor de sport, ook zet het jongeren aan om te koersen. In afwachting van de grote jongens reden de nieuwelingen ook hun wedstrijd in Overijse. Zo veel mogelijk jonge mensen aan het sporten en het gezond bewegen krijgen, blijft één van onze hoofdopdrachten. Ik wil tot slot voorzitter Willy Van Roy van de Sportvrienden en zijn vele medewerkers en vrijwilligers feliciteren voor de belangeloze en enthousiaste inzet voor dit jaarlijks terugkerend wielerfeest”, aldus Marc Florquin, gedeputeerde voor sport van de provincie Vlaams-Brabant.

De 55ste Druivenkoers in Overijse krijgt er met Jérôme Baugnies een mooie winnaar bij op het al roemrijke palmares.
Baugnies won de sprint voor zijn ploegmaat Marco Marcato en Sean De Bie.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.