De Bredense leerlingen hebben in mei liefst 64.270 kilometer gefietst of gewandeld naar school. Ze hebben gisteren een een leuk bedankingsfeest gekregen.

In mei organiseerde Bredene het Project K, waarbij de K voor kilometer staat. Het gemeentebestuur wilde zo de jongeren aanzetten om te voet of met de fiets naar school te trekken. Dagelijks noteerden ze op een bord in de klas of ze te voet of met de fiets naar school waren gekomen. Deze kilometers werden wekelijks per klas en school opgeteld. Bedoeling was om minstens 40.008 kilometer af te leggen, ofwel de omtrek van de aarde. Dat lukte gezwind. "Eind mei stond niet minder dan 64.270 kilometer op de teller", zegt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a). Het project moet, met een verminderde uitstoot van 8.742 kilo CO2, de jongeren ook bewust maken van de klimaatproblematiek. De jongeren kregen uiteraard ook een bedanking. 

Met een slotfeest van Project K op het domein Sportcentrum werden de scholieren bedankt voor hun medewerking. Tijdens het feest werden ze getrakteerd op frietjes, optredens en animatie. En ook de scholen mogen nog een beloning verwachten: dit najaar krijgen ze allemaal een boom cadeau van het gemeentebestuur