1. € 4.000.000.000

4 miljard. Dat is het gigantisch bedrag dat de regeringen jou meer deden betalen aan btw. Met dat bedrag kan de regering het inschrijvingsgeld voor 470.000 studenten hoger onderwijs betalen of 10 miljoen kinderen 1 jaar naar de lagere school laten gaan.

2. Luxetarief voor een basisgoed

Verwarmen in de winter, lichten aan in het donker, koken voor jezelf en je kinderen. Het zijn de dingen des levens, maar geen luxe. Toch verhoogde de regering de btw op elektriciteit van 6% naar 21%. Breng de btw op energie toch gewoon terug naar 6%. Dat is eerlijk!
3. What’s next?

Wie een wespennest wil laten verwijderen door de brandweer betaalt daar vanaf nu meer btw op. Kan het nog gekker worden? Wat wordt het volgende? Btw op het verversen van pampers in de kinderdagverblijven?

4. Btw-verhogingen doen sociale maatregelen teniet

Een verhoging van btw weegt zwaarder door op mensen die het al moeilijk hebben. Dit vergroot dan ook de ongelijkheid. En dat willen we toch net vermijden?

5. Moeder natuur, niet nu

‘Moeder natuur, niet nu.’ Zeg liever: ‘federale regering: niet nu.’ Op maandverband en tampons betaal je 21% btw. Terwijl je bijvoorbeeld op condooms 6% btw betaalt. Vrouwonvriendelijk en oneerlijk!

6. F.R. De Kampioenen

Hogere btw betekent minder koopkracht. Met hetzelfde geld koop je dus nu minder. Jawel hoor, de federale regering is kampioen… Inflatiekampioen! Door de opeenvolging van oneerlijke maatregelen is deze federale regering de Europese kampioen in prijsstijgingen.
7. REHAB

‘They try to make me go to rehab and we say GO, GO, GO.’ De regering lijkt wel verslaafd aan factuur- en btw-verhogingen. Tijd om af te kicken Michel en Bourgeois!