Maandag 27 september 2017 lanceerde de Provincie Oost – Vlaanderen haar 7de groepsaankoop groene stroom en aardgas. De provincie wenst hiermee haar inwoners te helpen bij de overstap naar groene goedkopere energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen is de provincie in staat een lage prijs te bedingen voor groene elektriciteit en gas.

"Het blijft interessant om regelmatig je factuur onder de loep te nemen en de overstap naar een andere leverancier te overwegen," aldus Peter Hertog, bevoegd voor energie. “ Dankzij onze vorige groepsaankoop bespaarden 35 000 Vlaamse gezinnen en bedrijven gemiddeld maar liefst €200”.

Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor 8 februari 2018. Dit kan online via http://www.samengaanwegroener.be/of via loket in het gemeentehuis, OCMW of dienstencentrum. U vindt een overzicht van de loketten en hun openingsuren http://www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Op 8 februari 2018 vindt de veiling plaatst en tot 30 april 2018 kunnen de inschrijvers beslissen of ze al dan niet hun aanbod aanvaarden.