Aankondiging vrijwilligersbeurs van 6 mei in Cultuurzaal Daverlo te Assebroek - 19/04/17

We waren vandaag te gast bij het Dagcentrum Rozemarijn dat instaat voor de begeleiding van personen met jongdementie om onze vrijwilligersbeurs aan te kondigen. Het dagcentrum, o.l.v. directeur Paul Braem, is dit jaar terecht onze organisatie in de kijker. Warme en inspirerende getuigenissen van vrijwilligers, waaronder Bea Timmerman, tevens winnares van de selfiewedstrijd #handjehelpen van 2016.

Eén van de hoofdtaken van de Vrijwilligerscentrale is het matchen van (kandidaat)vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Een vrijwilligersbeurs is hiervoor uitermate geschikt omdat organisaties zich dan tegelijk kunnen presenteren en het is voor de bezoekers aangenaam om direct organisaties van alle slag en soort te kunnen ontmoeten en dan hun keuze te kunnen maken.

In 2016 was er geen vrijwilligersbeurs omdat we ingezet hebben op een mobiele variant, het Vrijwilligers Casino, daarmee trokken we naar verschillende evenementen in Brugge. In 2017 zal deze pop up versie van de Vrijwilligerscentrale nog enkele keren te gast zijn op evenementen. Maar ook organiseren we terug een vrijwilligersbeurs, dit op zaterdag 6 mei 2017 in de cultuurzaal van Daverlo, van 13.30-17.30 uur.

We waren al te gast in het centrum en in Sint-Andries, dit jaar willen we dus een andere deelgemeente bezoeken, namelijk Assebroek. Daverlo heeft bovendien als voordeel dat er een gezellig praat-, lees- en eetcafé is. Alsook een groot speelplein op het terrein in de buurt van de zaal.

In de cultuurzaal van Daverlo is er plaats voor 38 standhouders, een mooi aantal voor voldoende variatie in het aanbod, en het blijft toch behapbaar voor de bezoekers. Onder meer Rozemarijn, waar we nu te gast zijn, zal zich daar ook aan het publiek voorstellen. We hebben ook een stand voorzien voor de mensen van Give a Day, die een digitaal platform bieden waarop vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen vinden, het hele jaar door. Een soort tinder voor vrijwilligerswerk eigenlijk. Maar het beste is nog steeds rechtstreeks contact, met eigen ogen zien waar die organisatie nu voor staat, wil je dus die 38 Brugse goede doelen live ontmoeten, welkom dus op 6 mei in de namiddag in Daverlo. De toegang is volledig gratis.

Pablo Annys

Schepen van energie en preventie