Het Laatste Nieuws/Limburg - 05 Jan. 2016
De langverwachte werken voor de aanleg van fietspaden langs de Vloeiherkstraat starten vandaag. Het dossier sleept al zo'n vijftien jaar aan. "De mensen wachten al erg lang op deze fietspaden. Deze ingreep zal Wellen een heel stuk veiliger maken", zegt burgemeester Els Robeyns (Sp.a-ROB).

Om de aanleg van de fietspaden voor te bereiden wordt gestart met het bouwrijp maken van het terrein. "Alles wat reeds onteigend werd, zoals haagjes en muurtjes, wordt de eerste drie weken door de aannemer verwijderd", zegt burgemeester Robeyns. "Daarna gaan de nutsmaatschappijen aan de slag om aan beide zijden van de weg alle nutsleidingen te verleggen. Dit zal ongeveer drie maanden in beslag nemen, waarna eind april normaal gezien de effectieve aanleg van de fietspaden kan beginnen. Hopelijk is dan tegen het einde van de zomer alles klaar, al is de planning natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden." Tijdens de werken is er altijd een rijstrook berijdbaar in de Vloeiherkstraat.

"Verkeer dat uit het centrum van Wellen komt en richting Kortessem rijdt, kan blijven passeren. Inkomend verkeer vanuit Kortessem wordt wel omgeleid via de Bosstraat."

Na de werken in de Vloeiherkstraat komt er nog een tweede fase waarbij er aan het kruispunt met de Bosstraat een rotonde komt en waarbij ook de Zonneveldweg wordt aangepakt. Eind 2016 of begin 2017 zou die tweede fase moeten aanvangen. (WVB)

Tekst: artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van 5/01/2016 (Copyright © 2015 De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden)