Aaron Ooms komt uit Oostende en kreeg politiek met de paplepel ingegoten. Zijn moeder Tine Wyns zat in de jaren 90 immers in de gemeenteraad voor Agalev. Ooms sloot zich in 2009 aan bij de Jongsocialisten en werd in 2011 actief bij sp.a. Oostende leerde hem kennen toen hij in de barre winter van 2011 op tafel klopte voor een menswaardige nachtopvang voor mensen zonder papieren. Door zijn actie kwam er in Oostende op korte tijd een oplossing uit de bus voor de sans-papiers.

Sinds zijn verkiezing dit weekend is het al druk geweest. Zo mocht Ooms ook aanschuiven voor zijn eerste partijbureau. “Dat is heel goed meegevallen. sp.a beseft dat ze jongeren nodig heeft en omgekeerd. Ik wil de stem van de jongeren nog luider laten klinken, zeker met het beleid dat deze asociale factuurregeringen voeren”, zegt Ooms. "Zo’n beleid – zoals bijvoorbeeld besparingen in het onderwijs én duurder onderwijs – fnuikt precies de toekomstkansen van jongeren in plaats van ze te vrijwaren.”

De strijd tegen ongelijkheid is een andere prioriteit.“Ik wil me als jongerenvoorzitter inzetten voor de strijd tegen ongelijkheid in de samenleving en ijver voor een basisinkomen voor jongeren die de beroepsbekwame leeftijd bereiken. Ik zal mijn stem laten horen tegen deze rechtse regeringen, maar ook in mijn eigen partij zal ik signalen geven.”