Het startschot voor de koers Dwars door het Hageland wordt gegeven op de Grote Markt van Aarschot op vrijdag 5 augustus 2016 om 13.15 uur. De koers meet ongeveer 195 kilometer en komt omstreeks 18.15 uur aan in Diest. De renners starten in het centrum van Aarschot en rijden via de Schoonderbeukenweg Scherpenheuvel binnen. Na 160 kilometer keren ze terug naar Aarschot via de Holsbeeksesteenweg.

De koers Dwars door het Hageland is de vijfde manche van de Napoleon Games Cycling Cup. Deze topwedstrijd (1.1) doorkruist het Hagelandse landschap. Dwars door het Hageland is de vijfde en jongste manche van de Napoleon Games Cycling Cup, een nieuw regelmatigheidscriterium voor UCI 1.1 wedstrijden.

Prachtige wielerstreek

“Het Hageland is een prachtige streek die bij wielerliefhebbers nog niet bekend is”, verduidelijkt organisator Nick Nuyens de keuze voor het Hageland. “We hebben in deze regio zonder problemen een parcours kunnen uittekenen. Met holle wegen, bospaden, kasseien en hellingen doet de koers de mooiste plekjes van de streek aan. Dat maakt van deze koers een ware slijtageslag en een echt pronkstuk. De renner die als eerste over de meet rijdt is zeker een sterke man voor het klassieke werk.”

Burgemeester André Peeters en schepen van Sport Geert Schellens zijn alvast trots dat de mensen van Dwars door het Hageland hun oog hebben laten vallen op Aarschot. “Het Hageland staat niet meteen bekend als koersstreek. Nochtans heeft Aarschot talloze mooie plekjes waar renners recreatief en competitief de benen kunnen losgooien. Deze koers zet het Hageland op de kaart van wielerliefhebbers. En terecht!”