Amnesty International weet uit ervaring dat schrijven werkt. Albert Woodfox kwam op zijn 69ste verjaardag vrij na 43 jaar eenzame opsluiting voor moord. Albert heeft steeds zijn onschuld uitgeschreeuwd. Bij zijn vrijlating dankte Albert iedereen die voor hem actie voerde.

Aarschot schrijft mee

Amnesty International gaat door met schrijven en ook Aarschot schrijft mee. Deze keer voor Annie Alfred, een tienjarig meisje uit Malawi. Zij vreest elke dag voor haar leven omdat ze lijdt aan albinisme. Volgens mythen zouden mensen met albinisme goud in hun botten hebben en zouden de botten heilzame krachten hebben. Mensen met albinisme worden daarom opgejaagd en vermoord voor hun lichaamsdelen. We eisen bescherming voor mensen met albinisme. Of voor Bayram Mammadov en Giyas Ibrahimov uit Azerbeidzjan. Zij werden gefolterd en riskeren nu een gevangenisstraf van 12 jaar voor het spuiten van kritische graffiti. We eisen samen de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Bayram en Giyas.

Kom naar de Wereldmarkt op 4 december en schrijf mee

De dienst Welzijn nodigt alle inwoners van Aarschot uit om op zondag 4 december 2016 van 13 tot 17.30 uur mee te komen schrijven in zaal Centrum in Ourodenberg (Herseltsesteenweg 214 - 3200 Aarschot). Daar vindt dan de jaarlijkse Wereldmarkt van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking plaats.

Jouw engagement voor de mensenrechten betekent heel veel voor Amnesty International, maar nog meer voor de 11 mensen en groepen voor wie we de brieven schrijven. Zij ondergaan brutale schendingen van hun mensenrechten zoals folteringen, oneerlijke processen of discriminatie.