Hofheide biedt op 31/10 en 2/11 een speciaal programma aan, voor wie ooit afscheid nam in Hofheide, maar evenzeer voor het brede publiek.

Wanneer: Het Weekend van Allerheiligen

Op zaterdag 31 oktober van 13u tot 16u

Dompelt Hofheide u onder in een sfeer van muziek en poëzie. Met live muzikanten (zang, piano, trompet, dwarsfluit, viool, chello, gitaar, en wie weet … accordeon, harp) die het beste van zichzelf zullen geven, en neen, het is niet de bedoeling om enkel maar sombere muziek te spelen. We zouden het eerder durven stellen als: muzikanten die u zullen bekoren, ontroeren, bespelen, misschien al eens een gevoelige snaar zullen raken …

En die muzikanten worden bijgestaan, afgewisseld met passende teksten en gedichten, gebracht door de dichters zelf, maar ook door professionele vertellers. En ook hier, passende teksten, die niet per sé over de dood moeten gaan, maar teksten die je grijpen, die je doen nadenken, doen mijmeren, die in je hoofd blijven rond dwarrelen.

Om 15u krijgt ‘Afscheid nemen’ een speciaal tintje. Sprookjesverteller Nathalie leest voor (eigenlijk eerder vertelt)uit het werk van Kim Crabeels ‘Mijn opa is een boom’, een project rond mensen met dementie, waarvan je afscheid neemt, lang voor ze eigenlijk echt deze wereld fysiek verlaten.

De illustraties uit het boek zullen geprojecteerd worden op het scherm.

De vertelling van Kim Crabeels is bijzonder, en ook bijzonder geschikt voor kinderen, kinderen met ouders, kinderen met grootouders. Het geeft je een beeld hoe kinderen kijken naar het leven, het leven dat ooit eindigt, hoe kinderen het veranderend gedrag van oma en opa verwerken.

 

Maandag 2 november – Allerzielen

Allerzielen staat in het teken van herdenkingsplechtigheden
- 10u: burgerlijke herdenkingsplechtigheid door Hofheide
- 13u: vrijzinnige herdenkingsplechtigheid door het Huis van de Mens
- 15u: burgerlijke herdenkingsplechtigheid door Hofheide
- 17u: christelijke herdinkingsplechtigheid door het Bisdom