Zorgboerderij De Bekwame Boon van vzw Apart   en Smart Farmers/Urban Smart Farm zijn  met een innovatief, duurzaam èn  sociaal stadslandbouwproject  gestart.

Urban Smart Farm was eerder al gestart met een stadslandbouwproject op Dok Noord en in Gentbrugge. Met twee zeecontainers voorzien ze nu al de Gentse horeca van exotische kraakverse  groenten en kruiden, smakelijke verse vis en gegeerde garnalen.   

Ze doen dat met 10 x minder water dan de traditionele landbouw én zonder pesticiden en kunstmest.   En vermits alles in Gent geproduceerd wordt is het aantal voedselkilometers om dit op uw bord te krijgen , bijna nihil.   Smart Farmers kreeg dan ook terecht de  Korte Keten prijs van de Stad Gent. 

Met dit nieuw project telen jongeren van de zorgboerderij De Bekwame Boon samen met de Smartfarmers ,  nu  zowel aardbeien als forellen.  Jongeren leren er samen leven en werken. Ze krijgen er een begeleiding op maat.

“Met het project Schoolvis,  hebben sociaal ondernemerschap en duurzame  toekomstgerichte landbouw elkaar gevonden “ aldus Rudy Coddens,  OCMW voorzitter en Schepen van werk.