De gemeente Erpe-Mere is ingegaan op onze vraag om afvalzakjes ter beschikking te stellen voor ploggers en wandelaars die tegelijkertijd zwerfvuil ruimen. Momenteel kunnen er al zakjes en grijpers worden afgehaald op de milieudienst, zegt sp.a-gemeenteraadslid Anja Vanrobaeys. 

Voor de communicatie wordt nog gewacht op ploggingzakjes met het logo van de gemeente erop. Maar aangezien een vlotte communicatie niet de sterkste kant is van onze gemeente, dragen wij alvast ons steentje bij, vervolgt ze. Aangezien de afvalzakjes in openbare vuilnisbakken kunnen worden gedeponeerd, moet het logo voorkomen dat ploggers en wandelaars die zich inzetten voor een net Erpe-Mere, onterecht zouden worden beschuldigd van sluikstorten. 

Ik betreur wel dat Ilva niet is ingegaan op de vraag van de gemeente om dergelijke zakjes te voorzien. Een intercommunale zou toch ten dienste moeten staan van zijn leden, in dit geval de gemeenten die er een beroep op doen voor hun afvalbeheer. Als een lid van van je vereniging een vraag stelt, dan vind ik dat die intercommunale minstens de moeite moet doen één en ander te overwegen en te motiveren waarom op geen enkele manier kan worden ingegaan op die vraag.