De komende paasvakantie trekt de sportmobiel opnieuw door de Gentse wijken. Nieuw is de sportkar, een bakfiets vol sportmateriaal die elke woensdag en zaterdag halt houdt in een Gentse wijk.

Voor het achtste opeenvolgende jaar toert de Sportdienst met een wagen vol sportmateriaal langs verschillende Gentse parken en pleinen. De sportmobiel heeft onder meer viking kubb, petanque, (panna)voetbal, slacklines, badminton, (mini) basketbal en atletiekmateriaal aan boord.

Nieuw is de sportkar van vzw Sportaround. Vanaf de start van de paasvakantie tot eind juni houdt de sportkar elke woensdag en zaterdag halt in een Gentse wijk. De sportkar is een bakfiets die van plein naar plein rijdt en boordevol sportmateriaal zit, zoals ballen, tennisrackets, springtouwen, hoepels, steps en frisbees.

"We willen sport voor iedereen mogelijk maken en zetten daarom sterk in op een buurgericht sportaanbod' zegt sportschepen Resul Tapmaz. "Soms is de verplaatsing naar een sporthal of zwembad al de eerste drempel om te sporten. Om deze belemmering tegen te gaan, komt de Sportdienst zelf naar de wijken toe. Met de sportmobiel bereiken we meer dan 1000 Gentenaars, vooral kinderen en jongeren. Met de sportkar hopen we dat aantal nog gevoelig te verhogen."

 Bekijk het het programma van de sportmobiel en de sportkar op de stadswebsite.
Ook de Jeugddienst heeft een eigen vakantiewerking met de Pretkamjonet en de Pretfabriek. Voor meer info kan je terecht op de stadswebsite.