Sp.a Blankenberge reageert verbolgen op het feit dat het stadsbestuur alle bomen heeft laten kappen in de Willem Tellstraat en de Sint-Elooistraat. 

Bomen zijn de zuurstof van mens en dier. De blauwe betonboeren zijn blijkbaar zo verzot op beton dat vele bomen in Uitkerke er afgelopen woensdag aan moesten geloven. Terwijl een schepen vertelt dat hij een bos zal planten op het Jules Soeteplein, haalt hij elders bomen weg. 

Naast de bomen werden nestjes en eieren vernietigd en verwijderd. Zero respect voor planten en dieren. Dit alles is gebeurd zonder aankondiging. Buurtbewoners waren niet op de hoogte gesteld van het tijdstip van het gebeuren, alsook gold er geen parkeerverbod. De bomen moesten over de geparkeerde auto’s gehesen worden… Getuigen zagen hoe overal nestjes en eieren op de grond lagen om even later te verdwijnen.

De sp.a heeft geen woorden voor deze praktijken van het stadsbestuur. 

Net voor de zomer meer dan 500 bomen kappen is ronduit onverantwoord. Vooral in de zomer is de nood aan groene aders en schaduw het grootst. Het is algemeen geweten dat het in de steden en gemeenten tot 8 graden warmer kan worden dan buiten de stad.

De bomen zijn van belang om de buurt koel te houden. Beslissen om dit net voor het seizoen uit te voeren, getuigt van impulsiviteit en ondoordachtheid van de beleidsmakers. We kunnen hier spreken van een regelrechte aanslag op het milieu en op de gezondheid van ons steedje.

Natuurpunt Blankenberge steunt ons standpunt. Er bestaat een overeenkomst dat er geen bomen gekapt worden in de “Schoontijd”.

Schoontijd is een periode waarin bomen niet mogen gekapt worden, onder andere omwille van de broedtijd. Dit wordt door de meeste gemeenten gerespecteerd, Blankenberge maakt hierop weeral jammer genoeg een uitzondering. Deze periode loopt van 1 april tot 30 juni.

Daarom plant sp.a dan ook een heuse protestactie komende vrijdagnamiddag om 18.30 uur. Dit om haar ongenoegen te uiten en tegen het kappen van de bomen in de straten die nog zullen volgen als het van het stadsbestuur afhangt. Dit doet sp.a in de hoop dat het stadsbestuur alsnog zijn plannen om bijna gans Uitkerke te ontbomen, zal staken...

 

Info: Anneke Crevits - 0498/85.10.25 – anneke_c@msn.com