MAANDAG 31 OKTOBER vertrekt de kaarsjesprocessie om 18u40 van de St.-Sulpitiuskerk en volgt onder politiebegeleiding de route van de Grote Markt, Kaai naar de Allerheiligenberg. Deze processie kan tijdens haar passage een kort oponthoud veroorzaken voor het verkeer.

DINSDAG 01 NOVEMBER vindt de jaarmarkt plaats in het centrum.

Onderstaande straten worden volledig verkeersvrij gemaakt en er is een parkeerverbod van toepassing, dit van 05u00 tot 16u00:

- Hasseltsestraat (vanaf rotonde) inclusief parking OCMW – Botermarkt - St.-Jan Berchmansstraat - Grote Markt - Koning Albertstraat - Felix Moonsstraat, Ketelstraat – Scholenstraat – Schotelstraat - Cabaretstraat.

Ingesloten of aansluitende straten en garages zijn tijdens deze uren niet bereikbaar. Verplaats uw voertuig de avond voordien om onnodige frustratie of takelkosten te vermijden op 01 november.

Na het einde van de jaarmarkt gaat onze Technische Uitvoeringsdienst aan het werk om de straten te reinigen. Naar gelang de vordering van de reinigingswerken worden de straten opengesteld voor het verkeer.

Uiterlijk om 16u00 is de normale verkeersregeling weer van kracht.

De woensdagmarkt op 2 november gaat ook gewoon door.


BRON: Stad Diest - www.diest.be