Deze Week vroeg aan één van onze kandidaten, Katrien Willems, wat zij zou doen voor onze gemeente als ze een onbeperkt budget ter beschikking kreeg.

Haar antwoord is een warm betoog voor meer betrokkenheid en aandacht voor senioren en kansarmen:

Een onbeperkt budget zou ik uitgeven aan een bruisend ontmoetingscentrum. Een plaats voor jong en oud, voor alle Katelijnenaren. In dit ontmoetingscentrum is er in de eerste plaats ruimte voor een cultureel centrum waar iedereen kan genieten van lokale en nationale optredens. Daarnaast is er in dit centrum ook ruimte voor een sociaal restaurant. Met dit sociaal restaurant wordt de vereenzaming bij ouderen en kansarmen aangepakt. Iedereen kan er in een gemoedelijke sfeer een heerlijke maaltijd nuttigen, en aansluitend een culturele activiteit meepikken.

Daarnaast, het budget is immers onbeperkt, zou ik ook investeren in meer groen in onze gemeente. Er is al veel geïnvesteerd, denk aan het Waverwoud, maar de bossen mogen nog uitgebreider en in deze bossen is ruimte voor een heus speelbos voor de kinderen.

Tot slot zou ik willen investeren in een babybox dat elk kind dat in onze gemeente geboren wordt ontvangt. Je kan het vergelijken met de Finse baby boxen die als het ware een soort van "starterskit" zijn voor  de jonge ouders met kleren, speelgoed en waarvan de box zelf gebruikt kan worden als bed.