'Angst mag niet regeren in onze stad, bij onze mensen' (Brusselnieuws. 23 maart 2016)

Vlaamse parlementslid Yamila Idrissi (SP.A) was dinsdag sprakeloos en razend na de aanslag. “Ze gaan mijn stad niet kapot maken. De stilte op het plein aan de Beurs woog vandaag heel zwaar.” Lees het volledige artikel hier. 

Yamila Idrissi: 'Angst mag niet regeren in onze stad, bij onze mensen'

door © brusselnieuws.be

Vlaamse parlementslid Yamila Idrissi (SP.A) was dinsdag sprakeloos en razend na de aanslag. “Ze gaan mijn stad niet kapot maken. De stilte op het plein aan de Beurs woog vandaag heel zwaar.”

Idrissi vernam de informatie over de aanslag in de luchthaven van Zaventem druppelsgewijs: “Ik sms’te direct naar een vriendin die daar op dat moment moest zijn. Zij heeft de aanslag gezien, maar kon zich direct uit de voeten maken. Een mama van jonge kinderen, uit Molenbeek, is op dit ogenblik nog vermist. Dat is verschrikkelijk voor haar familie.”

Dinsdag was een gitzwarte dag voor Brussel, dus er is nu een sterke nood aan rouw. “Die noodzakelijke rouw wil ik met Brusselaars beleven. Verdrietig, sprakeloos, boos: ik heb gemengde gevoelens. Aan het Beursplein was iedereen vandaag samen: vuilnismannen, acteurs, politici, Brusselaars. De stilte was een aanklacht: niet onze stad, niet onze mensen.”

Om antwoorden te formuleren is het nog te vroeg. “Bamako, Parijs, Londen,.. niemand ontsnapt eraan. Er zijn heel vernuftige criminelen bezig die angst willen laten binnensluipen in onze samenleving. We mogen ons daardoor niet door laten regeren en moeten samen bruggen bouwen met wie het goed meent.”

(cc foto Stefan Vanfleteren) 


Je vindt het leuk?


Deze discussie werd gesloten.