1.      Hoe zou je jezelf omschrijven in een tweet van 140 tekens?
Socialist, recht voor de raap, een teamspeler met een luisterend oor, ondersteunend en stimulerend – avanti, altijd vooruit!


2.      Waar ga je van huilen, wat brengt je weer aan het lachen?
Ik kan wenen van onmacht en teleurstelling, het verlies van dierbaren en het ongeluk dat mensen kan overkomen. Plots de zon zien doorbreken door de wolken kan een glimlach op mijn gezicht toveren, maar bovenal: mensen rondom mij gelukkig zien maakt mij ook gelukkig!


3.      Welk onrecht wil je de wereld uit?
Oorlog, armoede, onrechtvaardigheid en racisme. Zaken die door alle socialisten verafschuwd worden.


4.      Wat vind je zo speciaal aan Gent?
Gent is een warme en diverse stad met een eigen karakter, een bruisende smeltkroes van mensen en activiteiten. Het is alsof we in Gent net dat tikkeltje tevredener zijn. Gentenaars zijn creatief en solidair, iedereen krijgt er kansen. Tom Balthazar verwoordde het treffend: ‘Gentenaar ben je nooit alleen!’


5.      Wie is je grote voorbeeld?
Gilbert Temmerman en Amanda Foket. Voorgangers in de politiek en de vrouwenbeweging, die hun stempel op de partij en de stad gedrukt hebben, noeste werkers met een grote empathie. Echte socialisten, die zichzelf konden wegcijferen en steeds voor ogen hielden dat mensen die het minder goed hadden het beter moesten krijgen!


6.      Als je jezelf zou moeten vergelijken met een gerecht, welk eten krijgen we dan op tafel?
Een goede steak met verse handgesneden frietjes en champignonroomsaus... Fel maar met een zachte romige toets.


7.      Tot slot: every man/woman should have a motto – wat is het jouwe?
Achter de wolken schijnt steeds de zon, en onder de stenen ligt het strand... Positief blijven denken, de toekomst moet beter voor iedereen!