Vanaf 2017 zullen bewoners van Gent die een repetitieruimte voor elektronisch versterkte muziek willen inrichten en deze willen openstellen voor minimum 3 bands een subsidie kunnen aanvragen bij de Stad Gent. Hiermee wil de Stad Gent tegemoet komen aan de vraag naar meer kwalitateitsvolle creatieplekken voor muzikanten. 

Met bijna 800 bands, 350 dj’s, 275 producers en 350 solomuzikanten die de podia proberen te veroveren, doet Gent haar naam als Unesco Creative City of Music alle eer aan. Deze honderden mensen die zich dagelijks met muziek bezig houden, zijn een zeer rijke bron van creativiteit en dynamiek in al onze concertzalen, muziekcafés of clubs, op festivals, vrije podia en tijdens huiskamerconcerten.

Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen, Annelies Storms: “Een bruisende muziekstad moet het niet alleen hebben van voldoende speelkansen. Ook de kans om muziek te maken en te creëren is belangrijk. Daarom roept de Stad Gent een nieuwe subsidie in het leven voor mensen die in hun eigen huis, of in een pand waar ze een zakelijk recht op hebben, een repetitieruimte willen bouwen en die willen openstellen voor minstens 3 bands.”

Het subsidiereglement gaat nu voor goedkeuring naar de gemeenteraad. Eind december zal een uitgebreide brochure beschikbaar zijn met ruime informatie over het subsidiereglement en praktische tips om een kwaliteitsvolle, duurzame repetitieruimte te bouwen. Kandidaten zullen tegen 1 februari 2017 een eerste subsidieaanvraag kunnen indienen voor 80% van de materiaalkosten met een maximum van 2.500€ per repetitieruimte.

Voor dit subsidiereglement reserveerde Stad Gent 45.000 euro. Meer info vind je op https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur/ondersteuning/subsidies/subsidie-voor-het-inrichten-van-repetitieruimtes.