April is in Laakdal uitgeroepen tot klimaatmaand. Er worden op verschillende tijdstippen interessante lezingen gegeven waar het klimaat centraal staat. “Wij hebben ons als gemeente geëngageerd om 20% minder CO2 uit te stoten over het ganse grondgebied tegen 2020”, verklaart milieuschepen Benny Smets. “Wij nemen deze belofte om een klimaatneutrale organisatie te worden zeer ernstig. Maar het klimaatprobleem kunnen we niet alleen aanpakken. Daarom willen we onze burgers aanspreken om mee te denken en te handelen!”

Op 20 april om 20 uur gaat de eerste Laakdalse Klimaatraad door in de bibliotheek. Benny: “Hiervoor zijn wij nog op zoek naar een echte maat van het klimaat, iemand die barst van ideeën en die actief een rol wil spelen om de CO2-uitstoot in onze gemeente te verminderen! Iedereen die graag wil meedenken over acties om lokaal de klimaatverandering tegen te gaan, is die avond van harte welkom! Geef wel vooraf een seintje aan de dienst Leefmilieu.”

Kom je liever naar een inspirerende lezing? Dat kan op 10 april om 20 uur in ’t Fortun. Die avond probeert filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar tijdens de interactieve lezing ‘Verander de klimaatverandering’ uit te leggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt. Deze gratis lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Laakdalse milieuraad.

Tenslotte wordt er op 27 april om 20 uur een infosessie gegeven in de bib over autodelen. “Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s)”, legt Benny uit. “Hier zijn heel wat voordelen aan verbonden. Niet alleen is de aankoop van je voertuig goedkoper, ook de kosten kan je delen met anderen. Je hebt ook meer contact met de mensen in je buurt. En vooral: minder auto’s op straat betekent minder CO2-uitstoot!” Deelname aan de infosessie is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Voor meer info en/of inschrijving over de verschillende activiteiten kan je terecht bij de dienst Leefmilieu, Kerkstraat 21, via 013 35 90 11 of milieu@laakdal.be.