1. Hoe zou je jezelf omschrijven in een tweet van 140 tekens?

(Stief)mama, werkt in de #grgent aan een kindvriendelijk, kleur- en kansrijk #Gent, houdt van boeken lezen en de wereld zien.

2. Waar ga je van huilen, wat brengt je weer aan het lachen?

Het is wellicht een cliché, maar onrecht maakt mij kwaad en triest. Dat was al van kindsaf zo. Vrolijk word ik van mensen die goed samenwerken, elkaar vooruit willen helpen. Al blijven het eindeloze getetter van mijn driejarige dochter en de gekke bekken van mijn éénjarige zoon het beste antidotum voor tristesse.

3. Welk onrecht wil je de wereld uit?

Waar je wieg staat, heeft nog veel te veel impact op je kansen in het leven. Ook in ons welvarend land. Je hoort vaak ‘kansen genoeg, je moet ze maar grijpen’. Zo eenvoudig is het helaas niet. Word je in armoede geboren, of heb je een migratieachtergrond, dan krijg je vaker te maken met uitsluiting en ongelijke behandeling. Dat is een onrecht en we moeten het de wereld uithelpen. Dat kan door het onderwijs echt tot een hefboom om te bouwen, door de sociale zekerheid te versterken voor wie het nodig heeft en door altijd verdraagzaamheid, solidariteit en mededogen uit te dragen.

4. Wat vind je zo speciaal aan Gent?

Gent heeft een rijk cultureel aanbod, prachtig erfgoed, belangrijke onderwijsinstellingen en een innovatieve economie. Eigenschappen die ons een grootstedelijk karakter geven. Maar tegelijk zijn mensen wel verbonden met elkaar: we hebben een sterk middenveld, talloze verenigingen, burger- en vrijwilligersinitiatieven. Die combinatie vind ik echt heerlijk aan Gent.

5. Wie is je grote voorbeeld?

Ik heb er geen. Ik kan mensen wel bewonderen om de intelligentie en vastberadenheid waarmee ze aan een betere maatschappij werken. Dat kunnen politici zijn, maar evengoed leerkrachten die het verschil maken voor een leerling, of vrijwilligers die zich inzetten voor anderen. Ook de kunst precies de juiste woorden te vinden om een gedachte mooi te verwoorden kan ik sterk bewonderen.

6. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een gerecht, welk eten krijgen we dan op tafel?

Dat moet de gekste vraag zijn die ik ooit probeerde te beantwoorden. Doe mij dan maar volle rijst met een mix van gegrilde, biologische groenten, fetakaas en een pikant tomatensausje: eerlijk, puur, voedzaam, lekker, divers en pittig.

7. Tot slot: every man/woman should have a motto – wat is het jouwe?

A balanced diet is a chocolate cookie in both hands :-)