Baanbrekend creatief toerismebeleid

“Het ‘Masterplan Toerisme & Citymarketing 2016-2025’ moet onze stad op de toeristische kaart zetten. Naast onze drie speerpunten ‘Egmont verzilveren’, ‘de Zottegemse kastelen aanprijzen’ en ‘Zottegem als wandel- en fietsparadijs’, bevat het plan ook een pak creatieve ideeën om toeristen warm te maken om een bezoekje te brengen aan onze stad,” zegt De Loor. “Al onze initiatieven worden getoetst op de maatstaf van ‘baanbrekend vakmanschap’. We willen van Zottegem een unieke beleving maken waar authenticiteit, creativiteit en kwaliteit centraal staan.”

De Loor: “Een modern toerismebeleid zet natuurlijk ook in op de nieuwste communicatiemiddelen.  Mensen stippelen hun reizen en dagtrips steeds meer online uit. Uit cijfers blijkt dat de helft van de toeristen online op zoek gaat naar info over hun bestemming. We willen hierop inspelen en onze stad ook digitaal aantrekkelijk maken voor toeristen. Zo kunnen mensen gemakkelijk een dagje Zottegem plannen met alle bezienswaardigheden, maar bijvoorbeeld ook met de mogelijkheden voor een snelle hap ‘s middags, een lekkere pannenkoek in de namiddag, een uitgebreid Egmontdiner ‘s avonds of een leuke Egmontnamiddagwandeling in de buurt. Toerisme à la carte dus met voor iedereen de mogelijkheid om gemakkelijk een dagje Zottegem op maat te maken.”

Zottegemse Zevenmijlslaarzen

De Loor: “We stellen vast dat steeds meer gezinnen met kinderen op zoek gaan naar een toeristische beleving. We willen de volgende jaren dan ook sterk inzetten op kindvriendelijk toerisme en tekenden het project de ‘Zottegemse Zevenmijlslaarzen’ uit. Samen met de Zottegemse jeugdraad en jeugddienst willen we zorgen dat kinderen en jongeren onze stad op een leuke en kindvriendelijke manier kunnen ontdekken. Kinderen kunnen maw hun zevenmijlslaarzen aantrekken en op een toegankelijke manier alle toeristische hotspots in de stad bezoeken.”

Groetjes uit Zottegem

“We moeten ook onze toeristische plekjes meer durven uitspelen,” stelt De Loor. “Met grote instappostkaartjes aan de mooiste plekjes van Zottegem en de boodschap ‘Groetjes uit Zottegem’ willen we de mooiste plaatsen in onze stad extra in de verf zetten. Iedereen kan in de postkaartjes stappen en vrienden en familie op facebook of twitter laten weten wat voor een leuke tijd ze in onze stad beleven. Op die manier tonen we de mooiste pareltjes in onze stad ook aan de rest van de wereld.”