Zaterdagnamiddag 16 april: de senioren van sp.a-Brugge hebben zich uitgedost op “hun zondags” én hebben de beste dansschoentjes aangetrokken. Halftwee start het feestje en het was je geraden om tijdig te zijn. De zaal zat al goed vol en de beste plaatsjes – bij de dansvloer – waren al volledig benomen.

Na een verwelkoming door onze Brugse voorzitter Alain Petit en de speech van onze burgemeester Renaat Landuyt, hadden de senioren niet veel nodig om de eerste pasjes te zetten. Symbolisch of niet maar mijnheer en mevrouw De Busschere die als de eerste de dans openden waren helemaal in het rood uitgedost. De toon was gezet.

DJ Petit deed ons grandioos terugkeren naar medio '60 met liedjes als The Hucklebuck, Return to sender, Que sera en Tombe la neige. Met de niet te versmaden evergreens als Sweet Caroline en Stand by me was het moeilijk om stil te blijven zitten. Ook tussen de tafels gingen de armen de lucht in bij My my my Delilah van Tom Jones en iedereen zat mee te neuriën op Vous permettez monsieur van Salvatore Adamo.

Ondertussen werd alles in gereedheid gebracht op het podium om John Crombez en zijn Sevzero.

De voorzitter, in schril vestimentair contrast met de aanwezigen, wees in een voorwoordje op het belang van onze partij in deze dagen van individualisering van de samenleving. Wij moeten waken over de verwezenlijkingen van de vorige generaties.

Maar men was niet gekomen voor een congres, wel voor een dansfeest met optreden. De eerste noten weerklonken en vulden de dansvloer met stevige rock van de jaren '60, '70 en '80: Holidays in the sun (Sex Pistols), Cab driver (Lenny Kravitz) passeerden de revue en werden sterk geapprecieerd door de senioren.

Op vrijdag hoorden we Serge Simonart op Canvas nog onze voorzitter John uitdagen met “Als ik nu uw huis binnenkom, is de gitaar dan gestemd?”. Ik denk dat alle aanwezigen in Jan Fevijn Assebroek volmondig “JA” kunnen repliceren!

John en zijn band genoten zichtbaar en zijn er volle bak voor gegaan.

Kern Assebroek, jullie sloegen de juiste snaar aan: dit moet volgend jaar worden overgedaan!