De politiecarrière van Eric Geudens startte in juni 1975 toen hij aan zijn opleiding tot keuronderofficier begon. Van bij de start in 2001 stond Eric Geudens aan het hoofd van de lokale politie van Aarschot. Hij bracht een koffer vol ervaring mee, opgedaan bij de verschillende diensten en eenheden van de vroegere rijkswacht. Als korpschef van de nieuwbakken politiezone bouwde hij in Aarschot een compleet nieuwe politiestructuur uit.

Een welgemeend dankjewel aan Eric Geudens

Burgemeester André Peeters: “Ik mocht Eric Geudens bij onze politiezone ervaren als een rots in de branding, een korpschef die het hoofd altijd koel houdt, een leider die zowel zichzelf als zijn vak en zijn organisatie beheert. Maar ik mocht hem even goed leren kennen als een aimabel en bescheiden man, iemand door wie je bewezen acht dat de politie inderdaad je vriend is.” “Uiteraard wil ik Eric Geuders danken voor het geleverde werk. Hij is met verve geslaagd in een moeilijke opdracht. Hij bouwde een sterk georganiseerde lokale politiezorg uit en laat werkelijk een modelkorps na. Een korps dat goed gestructureerd werkt en volledig ten dienste van de bevolking staat. Zo’n korps waar je als burgemeester trots op bent. Bedankt, Eric! En geniet nu maar, samen met je gezin, van je welverdiend pensioen. Het is je van harte gegund”, voegt burgemeester Peeters nog toe.

Een hartelijk welkom voor Bart Van Thienen

Naast het afscheid van Eric Geudens werd hoofdcommissaris Bart Van Thienen tijdens de receptie verwelkomd als nieuwe korpschef van de politiezone Aarschot. Bart Van Thienen kent de stad en de streek en brengt een uitgebreide ervaring bij de geïntegreerde politie met zich mee. De selectiecommissie bestempelde hem als een enthousiaste kandidaat met een sterke motivatie, een uitgebreide kennis, een groot doorzettingsvermogen en een pragmatische en correcte ingesteldheid.

Burgemeester André Peeters: “Het lijdt voor mij geen enkele twijfel dat onze politiezone ook in de toekomst in uitermate bekwame handen blijft. Net zoals Eric hecht Bart veel belang aan een goede samenwerking en overleg met partners en medewerkers. Ik kijk dan ook alvast uit naar een optimale samenwerking. Veel succes, Bart.”