Basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer opent duurzaam schoolgebouw voor buitengewone leerlingen

Woensdag 7 februari openden schepenen Rudy Coddens, Martine De Regge en Elke Decruynaere basisschool De Zonnepoort-De Zonnewijzer. Deze spiksplinternieuwe en buitengewone passiefbouw in de Sint-Lievenspoortstraat maakt plaats voor 180 leerlingen. ''Drie nieuwe verdiepen worden via een nieuwe refter en keuken verbonden met het behouden schoolgebouw.  De nieuwbouw zorgt voor 13 volwaardige klaslokalen, een refter, een kookklas, een leraarskamer, vernieuwd sanitair, een turnzaal, snoezelruimte... Ook de binnenplaats van de school werd grondig vernieuwd'', leggen Rudy Coddens en Martine De Regge uit.

Martine De Regge: ''Daarnaast staan al deze vernieuwingen ook in het teken van duurzaamheid. Daarom de keuze voor een passiefbouw en zo maximaal te besparen op het energieverbruik. Het vernieuwde sanitair vangt tot 70 000 liter regenwater op,  dat kan gebruikt worden voor het spoelen van de toiletten. Ook de platte daken werden omgevormd tot groendaken. Een deel daarvan zal kunnen gebruikt worden als groen dakterras, met een serre en mogelijkheid om te tuinieren. Ook tijdens het bouwproces werd er gelet op het verminderen van de milieu-impact. 

Rudy Coddens en Martine De Regge: ''Door deze spiksplinternieuwe passiefschool met een capaciteit voor 180 leerlingen bieden we optimale zorg, begeleiding en kansen aan kinderen uit het type II-onderwijs in Gent. De nieuwe ruimtes en klaslokalen zijn hiervoor op maat aangepast voor deze  leerlingen.