In de strijd tegen de vereenzaming bij de steeds groter wordende groep ouderen, wordt vanaf dit jaar een bezoekje gebracht aan elke jarige 80-jarige in Koekelare op zijn of haar verjaardag.

In Koekelare wonen ongeveer een 550-tal 80-plussers, een belangrijk en steeds groter wordend deel van de inwoners dus. Met de piek van de vergrijzing, die er zit aan te komen de volgende jaren, is het werken aan ouderenparticipatie voor het Sociaal Huis dus geen overbodige luxe. Dit jaar worden ongeveer een 70-tal senioren 80 jaar in Koekelare.  Sinds de start van hetproject in januari 2017 werden al een zestigtal senioren bezocht door een groep van een twintigtal enthousiaste vrijwilligers. Naast een gezellige babbel en het overhandigen van een leuk geschenkje wordt er ook een kwestbaarheidsmeting afgenomen en worden diverse diensten voorgesteld die voor de jarige nuttig, maar ook plezant kunnen zijn. Zo worden bijvoorbeeld ook de diverse seniorenverenigingen voorgesteld en waar men aan sport of ontspanning kan doen. Het project is er dus voor elke 80-jarige en niet alleen voor de zorgbehoevende senior. Dat het bezoekje zeer gesmaakt wordt, kunnen de vrijwilligers alleen maar beamen. Vaak vertoeven ze menige gezellige uurtjes op de koffie bij de jarige.

 Om de vrijwilligers zelfs eens te bedanken voor hun inzet voor het project, werden zij door het OCMW-bestuur uitgenodigd om gezellig samen een hapje te eten en een balletje te gooien in de bowling van Koekelare. Het werd een gezellige avond die werd gesmaakt door alle aanwezigen. De vrijwilligers keerden tevreden terug naar huis, klaar voor een volgend huisbezoek bij een jarige 80-jarige.

v.l.n.r. Ann Van der Veken (secretaris OCMW), Cecile Hoorne, Paul Jonckheere, Shana Gernaey (maatschappelijk werker), Wilfried Desmedt, Gilberte Proot, Willy Van der Veken, William Lansens, Rik Dubois, Viviane Vanoverbeke, Freddy Verheye, Stijn Ramboer (voorzitter OCMW), Ronny Van Eenoo, Cécile Baileuil, Norbert Logghe.