In april trokken we met sp.a Ingelmunster opnieuw van deur tot deur. "Wat is het eerste dat u zou doen als u het voor het zeggen had in Ingelmunster?" vroegen we. Op die manier kon iedereen zijn of haar ei bij ons kwijt. Waar we konden, hielpen we onmiddellijk. Bezorgdheden die een langetermijnoplossing vragen zijn we grondig aan het bekijken, zodat we met concrete voorstellen naar de verkiezingen van volgend jaar kunnen.

In april of begin mei belden we aan bij alle Ingelmunsternaren om te polsen naar hun bezorgdheden in de gemeente. Wie niet thuis was, kreeg ons kaartje in de bus. Het werd een intensieve, maar ook zeer leuke en boeiende periode voor onze bestuursleden. We werden overal heel vriendelijk ontvangen en de mensen waren blij dat ze hun ei kwijt konden.

Toch eens over nadenken 

Schepen Enigo Vandendriessche: "Sommige mensen hadden onmiddellijk een drietal opmerkingen of suggesties klaar, anderen waren dan weer wat overdonderd door onze vraag en moesten hier toch eens over nadenken. Daarom stond er ook een postadres op het kaartje waar iedereen zijn ei kwijt kon.Verrassend veel mensen kwamen achteraf het kaartje in de brievenbus stoppen. Daarnaast hadden we ook de site www.heteivaningelmunster.be gelanceerd. Ook via die weg kregen we heel wat antwoorden binnen."

OCMW-voorzitter Dries Couckuyt: "Door deze open vraag te stellen konden we echt in gesprek gaan met de mensen. Het was de bedoeling om te luisteren naar hun grote en kleine bezorgdheden, en dat is ons gelukt. Waar we konden hielpen we onmiddellijk. Zo was er bijvoorbeeld een alleenstaande oudere man die niet meer goed te been was en het heel jammer vond dat hij op vrijdag niet meer naar de markt kon. Die hebben we dan in contact gebracht met de mindermobielencentrale en sindsdien geraakt hij opnieuw op de markt."

Geen kant-en-klare oplossing 

"Er waren natuurlijk ook bezorgdheden waar we geen kant-en-klare oplossing voor hadden" zegt Enigo. "Sommige zaken moeten grondig bestudeerd worden en vragen een langetermijnoplossing. Daar werken we nu aan. Het is onze bedoeling om volgend jaar concrete oplossingen voor te stellen in ons verkiezingsprogramma. Na de zomer gaan we dieper in op de meest genoemde thema’s.”

Pas het begin 

Dries: “In totaal kregen we meer dan 500 antwoorden binnen. We kunnen dus terugblikken op een zeer geslaagde campagne, maar, zoals Enigo zegt, de campagne stopt hier niet. Dit is pas het begin. Nu we in kaart hebben gebracht wat de grootste bezorgdheden van de mensen zijn kunnen we heel gericht aan de slag. Op basis van de antwoorden van de mensen willen we met een goed onderbouwd programma naar de kiezer trekken. De eerste stap hiervoor is goed luisteren naar de mensen. Die oefening hebben we nu heel grondig gedaan."

Bedankt 

Wie dat wil, kan nog steeds zijn ei kwijt in de brievenbus van Hinnebilkstraat 57 of op www. heteivaningelmunster.be. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar opmerkingen. Ze zullen de basis vormen voor ons politiek werk!